Cursussen

Algemeen

Cosmoliftgeeft les is een tweetal opleidingen: Japanse CosmoFacelift en Cosmofacial.

De oorsprong van beide richtingen komt uit de gezichtsreflexologie volgens het systeem van Lone Sorensen. De opleiding Gezichtsreflexologie, wordt in Nederland gegeven door Hanneke van Baal en Paula Heggen. Cosmolift werkt veelvuldig met hen samen. Samen verzorgen zij onder andere kennismakingsworkshops voor opleidingen en staan zij op verschillende beurzen. Voor info over de gezichtsreflexologie opleiding zie www.facefoothandreflex.nl

Japanse CosmoFacelift en Cosmofacial, zijn twee cursussen welke onafhankelijk van elkaar te volgen zijn. Beide richtingen bestaan uit twee modules. Als je module 1 volgt, kun je meteen een complete massage geven. Je bent niet verplicht om een tweede module te volgen. Zo kan je bv. na 1 Module Japanse Cosmofacelift zo enthousiast zijn om toch te beginnen met de opleiding Gezichtsreflexologie. Zo zijn er ook cursisten geweest die eerst de opleiding Gezichtsreflexologie hebben gevolgd. Maar wil je je b.v. specifiek bezig houden met huidproblemen in het gezicht en ben je b.v. schoonheidspecialiste, dan is Cosmofacial meer een opleiding die bij je past.

Alle massages zijn goed te combineren bij andere therapieën. Veel schoonheidsspecialisten gebruiken de basismassage van Japanse cosmofacelift als warming up vooraf aan hun gewone behandeling. Andere combineren het met een voetmassage (of voetreflexologiebehandeling).

Twijfel je of de opleiding/cursus bij je past? Ervaar dan een behandeling bij iemand bij jou in de buurt die de opleiding gevolgd heeft of kom in mijn praktijk Foottouch te Amersfoort, een behandeling ervaren.